Next »

Kipupumppu® – kipua tehokkaammin


Keskiössä

Kipu, pumppaus, tuskahiki, työteho

Asiakas

Yrityssektori

Year

2014

Yhtiö. Pharmaceuticals -tytäryhtiön tuotekehitysosasto on saattanut päätökseen prosessin, jonka tuloksena syntyi Kipupumppu®. Usean vuoden pituiseen tuotekehitysprosessiin sisältyi 20-tuntisten työpäivien ja henkilöstöresurssien intensiivisen loppuunpolttamisen lisäksi asiaankuuluvia in vivo -kokeita sekä uhanalaisilla eläinlajeilla että vapaaehtoisiksi määrätyillä kehitysmaiden kansalaisilla.

Nimensä mukaisesti Kipupumppu® on pumppu, joka pumppaa ihmiselimistöön kipua, helposti ja vaivattomasti. Selkäydinnesteeseen, verisuoneen tai lihakseen annosteltava, kohdehenkilön painon mukaan titrattava naloksoniannos yhdistettynä hyperalgesiivisiin prostanoideihin aiheuttaa räjähdysmäisen nosiseptiivisen herkistymisen, jolloin jopa tavallinen kosketus tuottaa sietämätöntä kipua. Metodin etuna on, että tavanomaisin menetelmin tuotetun kivun fyysiset sivuvaikutukset, kuten sisäiset verenvuodot ja erilaiset kudosvauriot, jäävät pois. Tämä mahdollistaa pitkäaikaisemman ja tehokkaamman kivun annostelun, joka voidaan tarvittaessa kumota Kipupumpun® vaikuttavien kemikaalien farmakologisilla vastavaikuttajilla. Kehitteillä on myös Ornithorhynchus anatinus -nisäkkään peptidirakenteiseen myrkkyyn perustuva pidempivaikutteinen versio. Tuotekehitys on aloitettu kokoamalla tuhansista vesinokkaeläimistä koostuva populaatio Yhtiö. Pharmaceuticalsin maanalaisiin laboratorioihin. Myös kapsaisiinia ja sen kemiallisia johdannaisia tullaan kokeilemaan.

Kipupumpun® rakenteelliset osat ja kemikaalit tuotetaan eri puolilla maailmaa sijaitsevissa valtioissa, joissa viranomaiset ova lahjottavissa, työvoimakustannukset ovat alhaiset ja ympäristöstandardit ovat löyhät. Näin Kipupumpun® hinta saadaan pidettyä kohtuullisena ja Yhtiö.n kassavirrat vuolaina.

Yhtiö. käy parhaillaan neuvotteluita Kipupumpusta® potentiaalisten ostajien kanssa. Erityistä kiinnostusta tuotetta kohtaan on osoitettu mm. Pohjois-Koreassa ja useissa poliittisesti epävakaissa, joskin maksukykyisissä, Lähi-idän maissa.

kipukaavakuva

Yhtiö. – ei yksilö. Sijoita tänään.

www.yhtio.com

Other Work

Next »

Leave a Reply